• slider-image

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Onderhoud stationstunnel te Roermond met kennis van Bjond

De Gemeente Roermond is van plan om de Stationstunnel, gelegen in het centrum van de stad, te gaan herinrichten. Het belangrijkste hoofddoel van dit project is om te komen tot een verbetering van de sociale veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en uitstraling van het kunstwerk. Belangrijk onderdeel van dit project is het conserveren van het kunstwerk Stationstunnel, zowel vanuit esthetisch oogpunt als vanuit functioneel oogpunt (geluid, onderhoudsgevoeligheid, levensduur).

Om te komen tot de voor dit kunstwerk best passende oplossingen is het belangrijk dat de juiste eisen
worden geformuleerd en dat die op juiste manier worden getoetst. Daarvoor is de nodige kennis en ervaring van conserveren van beton onontbeerlijk. De gemeente Roermond heeft Bjond opdracht gegeven voor het ondersteunen en leveren van onafhankelijke/onpartijdige technische expertise bij het formuleren van een set van passende eisen en toetsingsmethoden. Op basis daarvan kunnen vervolgens door de gemeente geschikte conserveringssystemen en bijbehorende reparatiesystemen worden gekozen en duurzaam worden aangebracht.

Het werk van Bjond bestaat uit drie delen: 1) Historisch onderzoek en veldonderzoek van de betonhuid en de conditie van huidige coating, 2) laboratoriumonderzoek van coating- en betonmonsters, 3) Opstellen van een eisenpakket waaraan de nieuwe coating moet voldoen.