• slider-image

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Bjond onderzoekt met SGS de gevolgen van een incident met zuur fabriek in Indonesië

Vorig jaar veroorzaakte een lek in een opslagtank veel corrosieschade aan een nieuw gebouwde ruwe palmolieraffinaderij en biodieselfabriek in Indonesië. Talrijke constructieve betonnen, stalen en roestvaststalen onderdelen evenals apparatuur zoals (druk)vaten, leidingen en tanks werden zwaar aangeatst door het HCl.

SGS kreeg de opdracht de installatie te inspecteren en herstelmaatregelen aan te bevelen, zoals reparaties om de levensduurverwachting van de installatie te herstellen in de originele toestand van voor het incident.

Het belangrijkste doel van de opdracht is na zorgvuldige anlyse van de schade het aanbevelen van de meest geschikte herstelmaatregelen en eventuele monitortingsacties. Uiteindelijk dient de biodieselfabriek in Indonesië blijvend te worden hersteld in de oorspronkelijk staat. Voor het verkrijgen van de juiste data wordt gewerkt met lokale SGS-inspecteurs en inspecteurs van de planteneigenaar in Indonesië.

Voor dit complexe project wordt Bjond ingehuurd om hoogwaardige ervaring en expertise te bieden op het gebied van corrosie en corrosiebescherming van alle structurele en procesgerelateerde stalen onderdelen. Onderwerpen komen hier aan bod zoals zoals: risico van spanningscorrosie, corrosie onder isolatie en geschikte reinigings- en oppervlakte-voorbereidingstechnieken.